A Szepsi Asszonykórus megalakulásának 40.évfordulója 2018. szeptember 14.

A Szepsi Asszonykórus megalakulásának 40.évfordulója

A népdal és a néphagyományok őrzői immár negyven éve azok a szepsi asszonyok, akik 1878-tól töretlenül énekelnek. Az elmúlt héten ünnepelte megalakulásának negyvenedik évfordulóját a Szepsi Asszonykórus.

1978-ban a Szepsi Csemadok Alapszervezet sugallatára összeállt egy maroknyi énekelni szerető asszony, hogy egymástól megtanulják nagyanyáik, dédanyáik énekét, és azóta is szüntelenül énekelnek. A csoport szeptember 14-én ünnepelte megalakulásának 40.évfordulóját a szepsi Városi Művelődési Központban.

A Szepsi Asszonykórus első  vezetője Nagy Ildikó volt. Sajnos az ünnepségre nem tudott eljönni, azonban levelében fejezte ki érzéseit a csoport iránt. A vezetést Nagy Ildikó Képes Saroltára ruházta, aki nagy tisztelettel fogadta ezt a nemes feladatot. Ma már negyven éve, hogy vezetőként, hol lelkes éneklő tagként részt vállal a csoport munkájában.

Az évek hosszú sora alatt a számtalan dicséret mellett részesültek már Arany Páva díjban, Nívódíjban,  Kiváló Aranyat is nyertek és háromszor ítélték oda az Asszonykórusnak a Vas Lajos díjat Budapesten.

Az ünnepelteket köszöntötte Köteles László, a Csemadok Szepsi Alapszervezete nevében, Szilágyi Adrianna, a Városi Művelődési Központ igazgatónője, Boda Ferenc és Csoltko Jenő, Zachariás István és Petrás Irénke, a Magyar Közösség Pártja nevében, Vitéz Erika, Demko András, a szilasi Szivárvány népdaléneklő csoport, a Živena éneklőcsoport és Rezes Gyula. A köszöntések sora az est folyamán folytatódott, majd a szeretetvendégség után az asszonykórus bemutatta, hogy amennyire szeretnek énekelni, olyan nagyon szeretnek táncolni is. További sok és sikeres munkát kívánunk a Szepsi Asszonykórusnak!