Terra Incognita 2016- A borok királya nyomában

A Kassai Régió Önkormányzata a Terra Incognita által felhívást tett közzé  „Kassa régiójának személyiségei nyomában“ címmel.

Az önkormányzat e felhívásban segítséget nyújtott a szellemi és kulturális értékek megerősítéséhez,  a kalandturizmus fejlesztése a kulturális és turisztikai termékek fenntartható kínálatának megteremtése révén. A felhívás a régió történelmére és annak személyiségeire helyezi a hangsúlyt. Olyan személyiségekre, akik tevékenységükkel hozzájárultak Szlovákia és Európa történelmének alakításához.

A felhívás célja, hogy e személyiségek bemutatása által felhívja a figyelmet a kassai régió azon területeire, ahol ezek az emberek születtek, éltek és alkottak.

A Városi Művelődési Központ a Terra Incognita projekt támogatása révén „A borok királya nyomában” felújította a Szepsi Laczkó Máté Múzeumot 2871 euró értékben. Új világítás, brozsúrák, információs táblák segítik a látogatókat a tokaji bor történetének megismerésében. A felújított borospince megnyitóján PhDr. Jana Kovácsová a Kassai Régió Önkormányzata kulturális osztályának vezetője is részt vett.